3 Ağu 2012

HAMBURGER EKMEGi



MALZEMELER

2 bardak beyaz un

yarim tatlı kaşığı tuz
2 dolu tatlı kaşığı şeker
yarim tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yumurta, çatalla çırılmış
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 dolu tatlı kaşığı yoğurt
yarim su Bardagi Su
 
 
 ÜZERI ICIN

1 çorba kaşığı susam


HAZIRLANISI

Tüm malzemeyi güzelcene karıştırıp 5 dakika yoğuruyorsunuz. Eğer gerekirse 1-2 kaşık su ilave edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak yumuşak kıvamda olmalı. Hamur ağzı kapalı olarak 2 saat oda sıcaklığında bekletilir. Hamuru 6 yada eşit parçaya bölün yuvarlayın ve ve altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzün ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üstlerine parmaklarınızla hafif basın ve 45 dakika bir yerde bekletin. Mayalanan hamurların üzerine iki parmağınızla hafif bastırın ve su yada süt sürün (ben süt sürdüm) susam serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika yada üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...


NOT: Yumusak Kalmasi icin Buzdolabi Posetinde saklayin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder