3 Ağu 2012

KARNIYARIK POĞAÇA



MALZEMELER

3 su bardağı ılık süt
200gr krema ( 1küçük kutu )
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( Sarılar üzerine sürülecek)
1 paket yaş maya(42gr)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 kg un


İÇ MALZEME

Peynirli, Kiymali, Sosisli, Zeytinezmeli, Salamli


HAZIRLANISI

Kremayı bir tenceye alıp,eritelim ve üzerine sütü ekleyip,kaynatmadan sadece ısıtalım.Karıştırma kabına sütlü karışımı ve diğer malzemeleride ilave edip, kulak memesi kıvamında güzelce bir hamur yoğuralım.Hamurun mayalanması için üzerini kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat bekletelim.Mayalanan hamurumuzdan
ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletelim.ilk yaptığımız bezeden başlayarak, merdane ile açıp ,ortasına iç harcımızdan koyup, karşılıklı olarak iki yanından bıçakla ay şeklinde keselim
Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak kesilen parçadan birinin içinden karşı tarafa geçirerek diğer taraftan dışarı çıkarılıp iki kesiğin uçlarını üst üste getiriyoruz .Yani saç örgüsü yaparken birbirinin içinden geçirir gibi.
Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside bir süre daha bekletip, ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. yaklasik 20 dk. Eğer fırından çıkardığınızda sert olmuşsa hafif üzerlerine su serpiniz ve tepsinin üzerini bir süreliğine kapatın, yumuşacık olur.

NOT: Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyabilirsiniz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder