3 Ağu 2012

HAMUR MAYALI LABNE PEYNIRLI & VANILYA PUDDINGLI BADEMLI PASTA (HOLZFELLERSCHNITTE)



MALZEMELER

375 gr. Un
1 paket Kuru Maya
160 g Seker
200 ml ilik Süt
100 g Margarin (Ertilitmis sogumus)
tutam Tuz


ÜSTÜ ICIN

1 paket Pudingtozu (Vanilya), 500 ml Süt,
2 Yemek Kasigi Seker
100 g Seker

4 Yumurta Sarisi
750 g Labnepeyniri
50 g Nişasta
4 Yumurta Beyazi
100 g Badem

50 gr. Pudrasekeri (Pasta Soguduktan sonra)


HAZIRLANISI

Bir Kaba Elenmis Unu, Mayayi, Sekeri, Sütü, Margarini ve tuzu ekley ve mixerle Resimdeki gördügün Hamur Mixer Ucu ile en düsük ayarda 5 dakika karistirin ve torbayla kapati mayalansin yaklasik 20 dk.
Daha sonra mayalanmis hamuru Kare Borcama veya Pasta Kalibina dagit elin ile.
Bunu yaptiktan sonra;
Puding Pulveri Paketinde oldugu gibi tencerede pisir ben yukarda yinede yazdim karisiklik olmasin diye malzemeyi yani
1 paket puding tozu, 500 ml Süt 2 Yemek Kasigi Seker ayriyetten 100 Seker ekleyip pisir. Pistikten sonra kenara al sogusun. Simdi Labnepeyniri Yumurta Sarilarini Nisastayi mixer ile güzelce karistir. Soguyan Puding ile karistir.
Sonn olarakda yumurta beyazlarini kar haline getirin ve karisima yavas yavas karistirip ekle. Krema bittikten sonra kare Borcam veya Pasta Kalibina actigin hamurun üstüne Kremayi dökü ve üstüne bademleri serp.

170 derecede 50 dakika pisirin

NOT: Soguduktan sonra pasta, pudra sekeri serp.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder