MALZEMELER
125 gr margarin
225 gr toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
75 gr irmik(1 çay bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyalı puding
1 kg süzme yoğurt
½ kg çilek veya Orman Meyvesi
ÜSTÜNE SÜRMEK ICIN
2 paket Sivi Krema
2 adet Sivi Sertlestirici
HAZIRLANISI
Margarini
bir tavada eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayır. Yumurta
aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırp. İrmik, puding, vanilya
ve kabartma tozunu bir kapta karıştır. Ayrı bir kapta yumurta
sarılarını ve şekeri çırpı.Çırpmaya devam ederken, sırayla margarin ve süzme yoğurdu, daha sonra da kuru malzemeleri
ekle. Bütün malzemeler homojen bir hal aldığında, karışımı kelepçeli
fırın kabına alın. 175°C fırında pişirin. Kek ılınıca
buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat soğuduktan sonra, üzerine taze Sivi Kremayi ve
çilek veya Orman Meyveleri dizip servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT: Tabanında
ayrıca kek hamuru olmayan bu irmikli cheese kekimizde yoğun bir peynir
aroması hissedersiniz. Mevsim meyvelerine göre, çilek yerine şeftali
gibi başka meyveler de kullanabilirsiniz. Meyvelerin, taze olması için
dilimlerin üzerine çilekleri servisten hemen önce ekleyin. Cheese
kekinizin üzerini baştan meyve ile kaplamak isterseniz, meyvelerin
tazeliğini koruması için üzerlerine jöle dökmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder