3 Ağu 2012

IRMIKLI CHEESKEK (KREM SANTI ve MEYVELI)



MALZEMELER 


125 gr margarin
225 gr toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
75 gr irmik(1 çay bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyalı puding
1 kg süzme yoğurt
½ kg çilek veya Orman Meyvesi


ÜSTÜNE SÜRMEK ICIN

2 paket Sivi Krema
2 adet Sivi Sertlestirici

HAZIRLANISI

Margarini bir tavada eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayır. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırp. İrmik, puding, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştır. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpı.Çırpmaya devam ederken, sırayla margarin ve süzme yoğurdu, daha sonra da kuru malzemeleri ekle. Bütün malzemeler homojen bir hal aldığında, karışımı kelepçeli fırın kabına alın. 175°C fırında pişirin. Kek ılınıca buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat soğuduktan sonra, üzerine taze Sivi Kremayi ve  çilek veya Orman Meyveleri dizip servis edin. 

Afiyet Olsun...


NOT: Tabanında ayrıca kek hamuru olmayan bu irmikli cheese kekimizde yoğun bir peynir aroması hissedersiniz. Mevsim meyvelerine göre, çilek yerine şeftali gibi başka meyveler de kullanabilirsiniz. Meyvelerin, taze olması için dilimlerin üzerine çilekleri servisten hemen önce ekleyin. Cheese kekinizin üzerini baştan meyve ile kaplamak isterseniz, meyvelerin tazeliğini koruması için üzerlerine jöle dökmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder