2 Ağu 2012

KABAK BEGENDiLi PiLiC SOTE


MALZEMELER

2 tane kabak


2 parca tavuk gögsü
2 tane domates
3 tane biber
1 tane kuru sogan
2 dis sarimsak
2 Corba Kasigi Un
1 Su Bardagi Süt
Siviyag
1 Cay Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz
Su
Karabiber
 
 
 



HAZIRLANISI

Tavuk gogsunu kuçuk parçalar halinde kesiyoruz.Kuru sogani,sarimsagi soyup ince ince dogruyoruz.Tencereye siviyag koyup sogani ve sarimsagi ilave ediyoruz,kavurma islemine basliyoruz.Uzerine tavuk etlerini alarak kavurma islemine devam ediyoruz.hemen ardindan biberi,domatesi dograyip ilave ediyoruz,uzerine tuzunu,karabiberini,az su ilave edip kisik ateste pisiriyoruz.Kabaklari yikayip rendeleyip tencereye aliyoruz.Yumusayana kadar kisik ateste pisiriyoruz.Ayri bir tencereye siviyag dokuyoruz,un ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.Diger tarafta pismis olan kabaklari unun uzerine alip,karistiriyoruz.Un ve kabak karisinca sutu ilave ediyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz,kaynamaya baslayinca rendelenmis kasar peynirini ilave ediyoruz.Bu asamada kivamini kontrol ediyoruz,eger koyu olmussa uzerine sicak sut veya sicak su ilave edip kivamini ayarliyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz,istege bagli olarak muskat cevizi rendeliyoruz.Servis tabaklarina kabak begendiyi koyuyoruz,uzerine tavuk sotesinide koyuyoruz,servise sunuyoruz…


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder