2 Ağu 2012

SALCALI BiFTEK SOTE & PATATES PÜRESi




MALZEMELER

1 kg Yagsiz Biftek
1 Yemek Kasigi Biber Salcasi
1 Domates
1 Corba Kasigi Tereyag
tuz
karabiber
kirmizibiber
 
 
 
 
HAZIRLANISI

Büyükce bir tavada bir miktar tereyag ile biftekler her iki taraflarinin rengi dönene kadar pisir.

Simdi ise ayri bir tavada yagi erit ve salca ile pisir son olarakda baharatlari ekle ve 1 Su Bardagi Kaynamis su ile karistir. Bu Sosu Etin üstüne dök ve Kettelde kaynatmis oldugun sudan tekrar etin üstünde gezdir soslari dagilsin.

Kisik ateste etler yumusayip suyu cekilip yagina inenen kadar pisir.


 

PATATES PÜRESi


MALZEMELER

5-6 Orta Boy Patates
1 Su Bardagi Süt
1 Yemek Kasigi Tereyag
tuz,karabiber


HAZIRLANISI

Kabuklari soyulan Patatesler 3-4 Parcaya dogra tuzlu suda yumusayana kadar hasla. Patateslerin suyunu süz ve iyice ez. Tereyag, Süt, Tuz ve karabiber ilave et ve koyulasana kadar karistirarak bir iki tasim kaynat.

Affiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder