3 Ağu 2012

KIRAZLI YAS PASTA



MALZEMELER

KEK ICIN


100 gr. Margarin
150 gr. Seker
3 Yumurta
200 gr. Un
1 paket Kabartma Tozu
2 Yemek Kasigi Kako veya Nutella

ÜSTÜ ICIN GEREKENLER

500 gr. Labne Peyniri (Magerquark)
2 paket Vanilya Sekeri
3 Yemek Kasigi Seker
3 Paket Sivi Krema (Sahne)
3 paket Sivi Krema Sertlestiricisi (Sahnensteif)
1 Kutu Kiraz (Suyu Süzülüp Sonrasi icin saklanicak)
250 ml Kiraz Suyu
1 paket Kirmizi Pasta Jölesi
 
 

HAZIRLANISI

Tüm Kek icin Malzemeleri her kekde oldugu gibi önce margarin sonra yumurta ve seker ile iyice cirp daha sonra diger Malzemeleri ilave et ve devam cirp.

Hazirlamis oldugun 26 cmlik Pasta Kalibina bu Kek Hamurunun yarisini dök diger kalan Kek Hamuruna ise Kako & Nutella ile cirp (Ben Pasta Kako ile yaptim bu islemi)

Sonra Bu Kako Karisiminida Kaliba aldigin Beyaz Kekin üstüne sür ve süzmüs oldugun Kirazlari üstüne serp 12 tane Kirazi sonra süslemek icin ayir.

175 derecede Üstüne pisene dek pisir.


ÜST KREMASININ HAZIRLANISI

Sivi Kremayi Sivi Krema Sertlestiricisi il cirp daha sonra Labne Peyniri (Quark), Seker, Vanilya Sekeri ile karistir.
Bu Kremakarisimini soguyan kekin üzerini esit sekilde sür.

NOT: bir Kase Kadar sonrasi icin süslemeye ayir bu Kremadan.


PASTA JÖLESI HAZIRLANISI

Ayirdigin 250 ml Kiraz Suyunu bir tencereye al Pasta Jölesi tozunu dök ve karistir kaynat hafif ilidiktan sonra Kremanin üstüne dök ve kasikla hafif Kremanin icine girerek dagit Pasta Jölesini ve son olarakda ayirdigin Krema ile Pastayi isteidgins ekilde süsle.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder