2 Ağu 2012

KIYMALI CARSAF BÖREGi



MALZEMELER

1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un


YAGLAMAK ICIN

1 çay bardağı zeytin yağ
50 gram kadar eritilmiş tere yağ


ÜZERI ICIN

bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı


IC MALZEMESI

peynir veya Kiyma, otlu bir karşımda kullanabilirsiniz.


HAZIRLANISI

Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin
Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun
Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın
15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın
8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun
Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın
Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin
Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın
Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın
Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin
Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder