2 Ağu 2012

ISPANAKLI BÖREK



MALZEMELER

2 Yemek Kasigi Margarin

500 gr. Yufka (3 adet)
1 Su Bardagi Süt
2 Yumurta

ICI ICIN GEREKENLER:

500 gr. ISPANAK
2 adet Sogan
1 Tatli Kasigi Salca
biraz Siviyag
1 Cay Kasigi Tuz
Kirmizitozbiber


HAZIRLANISI

Börek icini hazirlamak icin margarini tavada erit ve sogani pembelesinceye kadar pisir daha sonra yikamis ve kesmis oldugun Ispanalari ilave et biraz erisin ispanak daha sonra salca, tuz, kirmiztoz biberi ilave et ve sogumaya birak.

2 Kasik Margarini tekrar bir tavada erit ve bir kabin icine yumurtayi ve sütü karistir. Tepsini yagladiktan sonra veya yagli kagit serdikten sonra bir adet yufkayi icine yay, yufkanin icine süt karisimindan serp elin ile dagit ve tekrar bir yufka daha üstüne yay ve hazirlamis oldugun ispangi üstüne esit sekilde yay bu islemi devam ederek son yufka ile kapat. BÖregi önceden isitilmis firinda 200 derecede üstü kizarana dek pisir ve servis et.

NOT: Tepsiye sigmayan yufkalari burusturarak böregin üzerine yerlestirin.
 
 Afiyet Olsun...

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder