16 Ağu 2012

KURU KÖFTE



MALZEMELER

500 gr. Yagsiz Dana Kiyma
2-3 Dilim Bayat Ekmek
1-2 adet Sogan
1 Yumiurta
Yarim Demet Maydanoz
1 Cay Kasigi Tuz,
karabiber,kimyon
1 Su Bardagi Sivi yag (Kizartmak icin)
Ben ERA Izgarada pisirdim...


HAZIRLANISI

Kiymaya, avuc icinde ufalanmis ekmek, rendelenmis sogan, yumurta, ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave et ve yogur.

15-20 dakika dinlendirip tekrar yogur ve ceviz büyüklügünde parcalara ayrilir. uzun veya yuvarlak köfteler yapilir.

Tavada Sivi Yag hafifce kizdirilir, köfteler konup orta ateste önce bir taraflari kizardiktan sora cevirlmek üzere iki tarafi kizart.

Pilav, Patates tava yada garnitür ile Servis yap


Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder