5 Ağu 2012

MALATYAMIN KAYISI RECELi






MALZEMELER

1 kg. kayısı

1 kg. tozşeker
1 adet limon
3 su bardağı soğuk su


HAZIRLANISI

Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye böl ve çekirdeklerini çıkar.
Şekeri suyla kaynat. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekle.
Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynat sonra ateşten al.
Ertesi gün kayısılar suyunu salacağı için kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynat. Bir yandan da üzerindeki köpükleri delikli bir kevgirle alabildiğin kadar al.
Reçel istediğin kıvama geldiğinde limon suyunu sık ve bir-iki dakika daha kaynatıp ateşten al.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder