3 Ağu 2012

MİDYE BÖREK



MALZEMELER

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiğince un

ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN

125 gr tereyağı


İÇ MALZEMESİ

Kiyma veya Peynir, Patates dilediginiz seyi icine koyabilirsiniz



HAZIRLANISI

Öncelikle, maya ve şekerimizi ılık sütte eritelim ve tüm hamur malzemelerini ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Hamuru 5 Esit Parcaya ayiralim ve 30 cm carpinda acalim
Merdane yardimiyla actigimiz her kata erittigimiz tereyagini sürelim kat kat olsun.
Sıkı şekilde rulo yapılım ve 15 dakika Buzdolabinda dinlenmeye birakilim. Buzdolabindan cikardigimiz Ruloyu simdi 1 cm aralıklarla kesilin
Kesilen her parça el ile bastırılarak açılır ve ortasına peynirli, kiymali, patatesli karışım konularak D şeklinde kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder