3 Ağu 2012

KIYMALI DUDAK POACA (PASTANE POACASI)



MALZEMELER

5 Su Bardagi Un

Yarim Paket Yas Maya
2 Corba Kasigi Tereyag
1 Su Bardagi Süt
2 Yumurta
yariM Cay Bardagi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Tatli Kasigi Tuz


IC MALZEMESI

KIYMA
arzuya göre BEYAZ PEYNIR
 
 
 ÜSTÜ ICIN

1 adet Yumurta Sarisi

 
 
 
HAZIRLANISI

Hamur Malzemelerini bir kaba al ve iyice yogur ele yapismayan bir kimam olmasi gerekiyor.
30 dakika kadar dinlendir ve ceviz büyüklügünde bezelere böl. Sonra Tam ortasina elin ile dik bir sekilde bastir resimde görmüs oldugun gibi ve kiyma veya peyniri icine koy ve kapat. Sonra yine elin ile arka kismina dudak sekli ver. Poacalari tepsiye diz ve üstüne yumurta sarisi sür ve 200 derece firinda pisir.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder