5 Ağu 2012

MiLFÖY MANTI








MALZEMELER

(Türkiye´den Katilanlar icin) 10 adet Milföy Hamuru


(Almanya´dan Katilan icin) 1 adet Milföy Hamuru (LIDL veya ALDI)
150 gram kıyma
1 Büyük Boy rendelenmis soğan
tuz,karabiber


ÜZERİNE

tereyağ
Salca
1 kase yoğurt

2 diş sarımsak,nane, pulbiber
 
 
 
 
HAZIRLANISI

Milföyler dolaptan çıkartılır biraz açıldıktan kücük kare halinde kesilir. Kıymanın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber eklenir iyice yoğurulur, milföy hamurlarının içlerine kıymalı harçtan konulur ve resimdeki gibi kapatılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve erittiğimiz tereyağının içine salca pulbiber ve nane ilave edilerek mantıların üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır .

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder