3 Ağu 2012

REVANi TATLISI


MALZEMELER

4 Yumurta

1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı Sıvı yağı
1 Su bardağı İrmik
1 Su bardağı kadar un
1 Paket kabartma tozu
2 Adet vanilya Sekeri
2 Yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz


ŞERBETİ İÇİN:

4 Su bardağı su
3,5 Su bardağı şeker
4/1 Limon suyu


HAZIRLANISI


Öncelikle şerbeti kaynat kenarda soğumaya bırak.
Şeker ve yumurtayı 10 dakika mikserle çırp.
Ardından yoğurdu ekle.Çıpmaya devam ed.
Daha sonra yağı ve vanilyayı ekle
son olarakda irmik un ve kabartama tozunu bir kapta karıştır bu karışimin içine kat ve çırpmaya devam ed.
Bir tepsinin içini hafifçe margarinle yağla üzerine un serpin ve fazla unları silkele.
Karışımı üzerine dök 170 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişir .Revaniyi çıkarınca üzerine soğuttuğumuz şerbeti gezdir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder