8 Ağu 2012

SEKER HAMURU



2 kg Pudra Sekeri
100 ml Su
6 Tatli Kasigi Jelatin 

250 gr. Glukos-Sirup
8 Yemek Kasigi Glycerin











PUDRA SEKERINI ELEYIN 




RESIMDE GÖRMÜS OLDUGUNUZ GIBI 1 KG PUDRA SEKERINI ISTER BIR KABA ISTER TEZGAHA ELEYIN

VE ORTASINA YER ACIN






JELATINI 60 ml SUYA 3 KAHVE KASIGI KOYUN ve 5 DAKIKA BEKLETIN




TENCEREDE SUYU KAYNATIN

JELATINI KAYNAYAN SUYUN ICINE KOYUN VE ERIMESINI BEKLEYIN AMA DIKKAT EDIN KAYNAMASIN





HEPSINI BURADA SIVI HALINLE GELESIYE KADAR BUHARDA ERIMESINI BEKLEYIN 


(KAYNAMICAK DIKKAT EDIN)



DAHA SONRA HAZIRLAMIS OLDUGUMUZ PUDRA SEKERININ ORTASINA DÖKÜN






ÜSTÜNÜ KAPAYIN TEKRARDAN YANLARDAN PUDRA SEKERI ALARAK 




VE YOGURMAYA BASLAYIN (KOLAY GELSIN) BU KISMI SABIR ISTIYOR, BAYAGI YORUCU


ARZUYA GÖRE ISTEDIGINIZ MIKTARDA GIDA BOYASI ILE RENK KATABILIRSINIZ

ACMA ICIN NISASTA KULLANIN
PALMINDE KULANA BILIRSINIZ (YAG) AMA EN GÜZELI NISASTA ILE



MOTIVLERIDE YAPISTIRMAK ICIN

SU KULANABILIRSINIZ VEYA ÖZEL KURABIYE, PASTA GIDA YAPISTIRISI...






ISTE SEKER HAMURUNUZ SÜPER; SIMDI ISE BIR FOLIYOYA SARIN HAVA ALMICAK SEKILDE 8 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETiN




HAZIRLANISI

2 kg Pudra Sekeri Bir Kaba elencek.

100 ml Su ve 6 Tatli Kasigi Jelatin ile kabartiliyor karsitiriliyor.
Ayni Zamdanda bir tencerede so kaynat ve hazirlamis oldugun buk karisimi kor isinsin (kesinikle kaynamicak dikkat) simdi ise Glukosu ilave ediyorsun ve karistiriyorsun daha sonra 8 yemek kasigi Glycerin ilave ederek buk islem tamlaniyor. (kaynatilmamasina özen gösterelim)

Simdi resimde görmüs oldgunuz gibt: elemis oldugun pudra sekerini bir kuru tezgaha al ve ortasini ac hazirlamis oldugun karisimi dök ve tekrar üstünü pudra sekeri ile kapa. Simdi iyice sabir ile yogur, gercekden yogrulmayi seven bir hamur bu

Yogurlma batikten sonra eger hamurun birazini renklendirmek istiyorsan, bir Paca
Al ve o parcaya ya gida boyasi yada tozu sür ve iyice renk alana Kadar yogur.

Seker Hamurlari bir Streche sar kesinikle hava almamasna özen göster. Ben birde Torbaya koymustum seker hamurlarini. Biten Hamuru en az 8 saat Buzdolabinda beklemmen gerekiyor.

Seker Hamurunu kulanacagin zaman ise tekrar sabir ile yogrulmasi gerekiyor tahki hamur kivarmini alana Kadar daha dogrusu pürüzsüz merdane ile acilana Kadar (acmak icin Nisasta) isinizi kolaylastirabilir.

Kolay Gelsin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder