2 kg Pudra Sekeri
100 ml Su
6 Tatli Kasigi Jelatin
250 gr. Glukos-Sirup
8 Yemek Kasigi Glycerin
8 Yemek Kasigi Glycerin
PUDRA SEKERINI ELEYIN
RESIMDE GÖRMÜS OLDUGUNUZ GIBI 1 KG PUDRA SEKERINI ISTER BIR KABA ISTER TEZGAHA ELEYIN
VE ORTASINA YER ACIN
JELATINI 60 ml SUYA 3 KAHVE KASIGI KOYUN ve 5 DAKIKA BEKLETIN
TENCEREDE SUYU KAYNATIN
JELATINI KAYNAYAN SUYUN ICINE KOYUN VE ERIMESINI BEKLEYIN AMA DIKKAT EDIN KAYNAMASIN
HEPSINI BURADA SIVI HALINLE GELESIYE KADAR BUHARDA ERIMESINI BEKLEYIN
(KAYNAMICAK DIKKAT EDIN)
DAHA SONRA HAZIRLAMIS OLDUGUMUZ PUDRA SEKERININ ORTASINA DÖKÜN
ÜSTÜNÜ KAPAYIN TEKRARDAN YANLARDAN PUDRA SEKERI ALARAK
VE YOGURMAYA BASLAYIN (KOLAY GELSIN) BU KISMI SABIR ISTIYOR, BAYAGI YORUCU
ARZUYA GÖRE ISTEDIGINIZ MIKTARDA GIDA BOYASI ILE RENK KATABILIRSINIZ
ACMA ICIN NISASTA KULLANIN
ACMA ICIN NISASTA KULLANIN
PALMINDE KULANA BILIRSINIZ (YAG) AMA EN GÜZELI NISASTA ILE
MOTIVLERIDE YAPISTIRMAK ICIN
SU KULANABILIRSINIZ VEYA ÖZEL KURABIYE, PASTA GIDA YAPISTIRISI...
SU KULANABILIRSINIZ VEYA ÖZEL KURABIYE, PASTA GIDA YAPISTIRISI...
ISTE SEKER HAMURUNUZ SÜPER; SIMDI ISE BIR FOLIYOYA SARIN HAVA ALMICAK SEKILDE 8 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETiN
HAZIRLANISI
2 kg Pudra Sekeri Bir Kaba elencek.
100 ml Su ve 6 Tatli Kasigi Jelatin ile kabartiliyor karsitiriliyor.
Ayni Zamdanda bir tencerede so kaynat ve hazirlamis oldugun buk karisimi kor isinsin (kesinikle kaynamicak dikkat) simdi ise Glukosu ilave ediyorsun ve karistiriyorsun daha sonra 8 yemek kasigi Glycerin ilave ederek buk islem tamlaniyor. (kaynatilmamasina özen gösterelim)
Simdi resimde görmüs oldgunuz gibt: elemis oldugun pudra sekerini bir kuru tezgaha al ve ortasini ac hazirlamis oldugun karisimi dök ve tekrar üstünü pudra sekeri ile kapa. Simdi iyice sabir ile yogur, gercekden yogrulmayi seven bir hamur bu
Yogurlma batikten sonra eger hamurun birazini renklendirmek istiyorsan, bir Paca
Al ve o parcaya ya gida boyasi yada tozu sür ve iyice renk alana Kadar yogur.
Seker Hamurlari bir Streche sar kesinikle hava almamasna özen göster. Ben birde Torbaya koymustum seker hamurlarini. Biten Hamuru en az 8 saat Buzdolabinda beklemmen gerekiyor.
Seker Hamurunu kulanacagin zaman ise tekrar sabir ile yogrulmasi gerekiyor tahki hamur kivarmini alana Kadar daha dogrusu pürüzsüz merdane ile acilana Kadar (acmak icin Nisasta) isinizi kolaylastirabilir.
Kolay Gelsin…
2 kg Pudra Sekeri Bir Kaba elencek.
100 ml Su ve 6 Tatli Kasigi Jelatin ile kabartiliyor karsitiriliyor.
Ayni Zamdanda bir tencerede so kaynat ve hazirlamis oldugun buk karisimi kor isinsin (kesinikle kaynamicak dikkat) simdi ise Glukosu ilave ediyorsun ve karistiriyorsun daha sonra 8 yemek kasigi Glycerin ilave ederek buk islem tamlaniyor. (kaynatilmamasina özen gösterelim)
Simdi resimde görmüs oldgunuz gibt: elemis oldugun pudra sekerini bir kuru tezgaha al ve ortasini ac hazirlamis oldugun karisimi dök ve tekrar üstünü pudra sekeri ile kapa. Simdi iyice sabir ile yogur, gercekden yogrulmayi seven bir hamur bu
Yogurlma batikten sonra eger hamurun birazini renklendirmek istiyorsan, bir Paca
Al ve o parcaya ya gida boyasi yada tozu sür ve iyice renk alana Kadar yogur.
Seker Hamurlari bir Streche sar kesinikle hava almamasna özen göster. Ben birde Torbaya koymustum seker hamurlarini. Biten Hamuru en az 8 saat Buzdolabinda beklemmen gerekiyor.
Seker Hamurunu kulanacagin zaman ise tekrar sabir ile yogrulmasi gerekiyor tahki hamur kivarmini alana Kadar daha dogrusu pürüzsüz merdane ile acilana Kadar (acmak icin Nisasta) isinizi kolaylastirabilir.
Kolay Gelsin…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder