2 Ağu 2012

SOSYETE MANTISI



MALZEMELER

5 adet Yufka



IC HARCI ICIN

400 gr. Kiyma
1-2 Yemek Kasigi Siviyag
1 adet Büyük Boy Sogan
2 Dis Sarimsak
1 Yemek Kasigi Salca
tuz,karabiber,kirmizi biber


ve 2 Cay Bardagi Süt (Yufkay´i yumusatmak icin)


SERVIS ICIN

Yogurt
Salca
Tereyag
nane



 
 
 HAZIRLANISI


Yufkalari ortadan ikiye bölün, eliniz ile yufkalara sütü serpin ve islatinki yumusasin, böylece sarmasi daha rahat oluyor.

Diger Tarafta ise IC HARCINIZI hazirlayin
yani kiymayi sogan ve sarimsak ile kavurun daha sonra salcanizi ekleyin baharatlari ekliyerekde sogumaya birakin kiymayi.

Sütle istalmis oldugunuz yufkalarin kestiginiz kisma ince olarak kiymali harcdan dökün, kivirin ve yufkayi icten disa dogru yuvarlayin. Yagli Kagidin üstüne koyun. 170 derecede üstleri kizarana kadar pisirin (arzu eden yagdada kizartabilir) daha leziz oluyor.

Cikan Mantilarin üstüne yogurt koyup eritimiz kirmizi biber nane yag ve salca sosunu üstüne dökerek servis yapin...


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder