3 Ağu 2012

TANGLi ZEBRA MUHALLEBi



MALZEMELER

1 Litre Süt

4 Yemek Kasigi Un
1,5 Yemek Kasigi Nisasta (Speisestärke)
8 Yemek Kasigi Seker
1 Yemek Kasigi Margarin veya Tereyag
1 Paket Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
Yarim Paket Visneli, Frambuazli Tang (Getränkepulver)


HAZIRLANISI

Süt, Un, Nisasta,Seker, Vanilya karistirarak koyulasina kadar ocakta pisir. Ocaktan almadan az önce yag ekle ve karistir.

Ocaktan alinan Muhallebiyi 10 dakika mikser ile karistir. Muhalebinin yarisini yani 500 ml bi baska kaba al ve yaklasik 50 gr Tang Tozu ile karistir (Ben bu islemi mixer ile yaptim) daha sonra bir borcamin tam ortasina yarim kepce visneli veya iste frambuazli muhallebi (Pembe renkden) Koy, tam üstüne ise sade (beyaz muhalebi)... bu islemi bitene kadar yap.

Soguk olarak servis edilir..

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder