MALZEMELER
500 gr. Un
1 cay Bardagi Süt
2 Yumurta
100 gr. Tereyag (Eritilmis, Ilik olmasi gerekiyor)
1,5 Cay Kasigi Tuz
1,5 Cay Kasigi Tuz
HAZIRLANISI
Unu Bir Kaba alin, ortasini acin ve sütü yumurtayi, Tuzu koyun ve Su Ilave edrek Yogurun (Fazla su gerekmiyor azar azar katin Suyu) Hamur iyice yogurulunca oklava ile acilir hamurun üzerine tereyagi sürün ve katlayip büzüstürün ve tekrar hamur gibi yogurun. Simdi Hamurdan Ceviz Büyüklügünde parca alin ve cay tabagi büyüklügünde acin. (isterseniz daha büyük parcalar alip daha büyük acabilirsiniz), arasina biraz beyaz peynir serpin ve her yerini kapatin Resimde görmüs oldugunuz gibi. (Ben kendime sade yagli yaptim esime ise Peynirli) ve Yagli tavada iki tarafli kizartin.
Afiyet Olsun...
Unu Bir Kaba alin, ortasini acin ve sütü yumurtayi, Tuzu koyun ve Su Ilave edrek Yogurun (Fazla su gerekmiyor azar azar katin Suyu) Hamur iyice yogurulunca oklava ile acilir hamurun üzerine tereyagi sürün ve katlayip büzüstürün ve tekrar hamur gibi yogurun. Simdi Hamurdan Ceviz Büyüklügünde parca alin ve cay tabagi büyüklügünde acin. (isterseniz daha büyük parcalar alip daha büyük acabilirsiniz), arasina biraz beyaz peynir serpin ve her yerini kapatin Resimde görmüs oldugunuz gibi. (Ben kendime sade yagli yaptim esime ise Peynirli) ve Yagli tavada iki tarafli kizartin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder