22 Eki 2012

HINDISTAN CEVIZLI PASTA (KOKOS KUCHEN)


ISTE FARKLI BIR GÖRSELLIK FARKLI BIR LEZZET, HERKEZE TAVSIYE EDERIM.
SEVGiLI ARKADASIM SEVGI BUNU BANA TAVSIYE ETTI BENDE HEMEN MUTAFAG GIRIP DENEDIM ISTE BUYRUN TARIFI VE HAZIRLANISI...

MALZEMELER

KEK ICIN GEREKENLER

60 gr. Tereyag
1 Kahve Fincani Seker
1,5 Yemek Kasigi Kakao
1 Kahve Fincani Ayran (Buttermilch-Kefir)
125 gr. Un
1 TL Natron (Karbonat) & Kabartmatozu
0,5 Tatli Kasigi Tuz

KREMAI ICIN GEREKENLER (BUTTERCREME)

500 ml Süt
1 paket Krematozu (Sahnepuddingpulver)
200 gr. Tereyag
1 Yemek Kasigi Seker

ÜSTÜ ICIN GEREKENLER

60 gr. Tereyag
60 gr. Seker
100 gr. Hindistancevizi

HAZIRLANISI

ilk olarak tüm Malzemeleri bir Karisim kabina alalim ve iyice cirpalim,
26 cm´lik Pasta kalibini yaglayip üstüne hazirladigimiz keki serpip esit sekilde yayalim.
180 derecede 15-20 dakika pisirelim.

Kek piserken Firinda, kremayi hazirliyalim.
Süte Krematozunu ilave edip kaynatalim ve kenara alalim ilik hale geldiginde ise icine Tereyagini ilave edelim ve kasik yardimi ile cirpalim
(ILIK OLDUGU ICIN ZATEN KREMANIN ICERSINDE ERIYOR TEREYAGI)

Simdi ise son asamaya geldik, Üstü icin gereken Teryagini bir tavada eritelim ve seker ile hindistancveizini ilave edelim, sekerle bir olana kadar orta ateste,
ALTIN rengi alana kadar pisirelim Hindistancevizini.

Ve, Kekin üzerine Puddingi sonra hazirlamis oldugumuz Hindistancevizi karismini serpip buzdolabinda 2-3 Saat dinlendirelim.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder