20 Eki 2012

CiKOLATA PUDDiNGLi PASTA


KEKİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

200 ml Sıvı Krema (Schlagsahne)
150 gr. Şeker
200 gr. Un
50 gr. Pasta Kakaosu veya 3 Yemek Kasığı nutella
1 paket Kabartma tozu
4 adet yumurta


KREMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket Puding tozu
Biraz Seker( Puding için)
500 ml Süt
400 ml sıvı krema (Schlagsahne)
3 adet Muz

50 gr. Fındık veya Ceviz
3 Yemek Kasığı şeker

50 gr. Bitter çikolata (Küvetüre&Glasur)

Arzu ederseniz Pastanın arasına marmelat sürebilirsiniz...
 


HAZIRLANIŞI

İlk olarak keki hazırlayalım. Bunun için yumurta ve sekeri iyice çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek devam edelim.
26 cm lik bir Pasta kalıbına bu karışımı dökelim ve daha önce den ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

SIVI KREMANIN HAZIRLANIŞI

Sıvı kremayı bir çırpalım. Daha sonra Pudingi hazırlanması gerektiği gibi süt ve şeker ile hazırlayıp ılımaya bırakalım. Ilıyan Pudingi sıvı krema ile karıştıralım.

Muzları 1 cm kalınlığında keselim (arzu ederseniz sararmasını önlemek için limon Suyuna bandırın)

Kıyılmış ceviz veya fındıkları küçük bir tavaya alalım ve 3 Yemek kasığı şeker ilave ederek düşük ateşte karamelize edelim. Soğuyan fındık veya cevizi bir küçük torbaya alalım ve küçük küçük, tane tane, olmasını sağlayalım.

Şimdi her şey hazır, Son asamaya geldik.

Soğuyan kekin üzerine önce muzları daha sonra kremayı eşit şekilde sürelim ve üstüne fındık veya cevizi serpelim.

Pastamızı ,eritilmiş bitter çikolatayı kaşık ucu ile dekor vererek süsleyelim...

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder