26 Eki 2012

KiT KAT PASTA




MALZEMELER

PANDISPANYA ICIN GEREKENLER

4 adet Yumurta (Aki ve Sarisi ayrilcak)
tutam tuz
1 Su Bardagi Pudra Sekeri
100 gr. Tereyag veya Margarin (2 Yemek Kasigi) - (Eritilmesi gerekiyor)
3 Türk Kahve Fincani Un (Elencek)
1 Türk Kahve Fincani Nisasta (Speisestärke)
1 paket Vanilya Sekeri
1 paket Kabartma Tozu

DEKOR ICIN

3 Kutu Sivi Krema (2 paket Paradis Creme´de kullanabilirsiniz)
2 Vanilya Sekeri

Pasta Süsleri
25-26 adet Kücük Kit Kat
Fiyonk
100 gr. Frambuaz Cikolatasi (Eritilmis)
100 gr. Bitter Cikolata (Eritilmis)


HAZIRLANISI

ilk olarak Yumurtanin akini tuz ile iyice kar beyaz olana kadar cirpalim, kisa bir süreligine kenara alalim.

Simdi Yumurta ile Pudra sekerini cirpiyoruz, krema gibi oluyor.
Erittigimiz Teryagini ekliyerek tekrar kisa karistiralim, eledigimiz unu, Nisastayi,Kabartma Tozunu, Vanilya Sekerini ekliyelim ve tekrar karistiralim. Bu karisima simdi Yumurta akini ekliyelim cok fazla karistirmadan alt üst sekilde Plastik bir kasik ile karistiralim.

Teryagi ile yagladigimiz 26 cm lik Pasta kalibina bu karisimi dökelim ve önceden isitilmis 175 derece Firinda Pisirelim.

Kremayi hazirliyalim, Tabaga aldigimiz soguyan keki ortasindan keselim ikiye bölelim ve arzu ettigimiz kremayi sürelim ve kapatalim. Üstüne erittigimiz Frambuaz Cikolatayi sürelim.
Kit Kat´lara eritilmis cikolata sürerek yanlarina güzel bir sekilde dizelim, son olarakta üstüne Pasta Sekeri serpelim. Fiyonk yapalim…

Afiyet Olsun...

1 yorum: