MALZEMELER
4 Yumurta (Yumurta Sarisi ve Beyazi Ayrilcak)
125 gr. Margarin (eritilmis ve sogutulmus olmasi gerekiyor)
1 Su Bardagi Seker
1 Su Bardagi Un
7 Corba Kasigi Kakao
1 Cay Bardagi Süt
1 Corba Kasigi Marmelat (Frambuaz)
1 adet Kabartmatozu
1 adet Vanilyaseker
ICININ DOLGUSU ICIN
3 Paket Sivi Krema (Sahne)
3 tane Sivi Sertlestirici
7 adet Kivi (Yikanip Dilimlenmesi gerekiyor)
1 adet Beyaz Pasta Jölesi
HAZIRLANISI
Ilk olarak Yumurtanin Akini Karbeyaz olana kadar ayri bir kapta cirpalim.
Daha Sonra baska bir kapta Yumurtanin Sarisini sekeri, Vanilya Sekeri krema haline gelene kadar cipralim ve Sütü,Marmelati ekliyelim. Un,Kakao, KabartmaTozunu ilave edip cirpmaya devam edelim.
Cirptigimiz karbeyaz Yumurta Akini Kasik Yardimi ile yavas yavas Karisima ekliyip karistiralim.
Keki 26 cm lik bir Pasta Kalibina dökelim.
175 derecede pisirelim
ICININ DOLGUSU
3 Sivi Kremayi
1 adet Vanilya Sekeri ve
3 Sivi Sertlestirici ile cirp
HAZIRLANISI
Pisen kekin tabanının üst kısmını küçük kareler halinde keselim. Hazirladigimiz Sivi Kremanin icine kekleri atıp ezmeden karıştıralim. Derin bir kaseye strec film serip ince dilimlediğimiz kivilerimizi kenarlarına düzgünce dizelim. Hazirladigimiz Sivi Kremali karisimi dökelim ve diger kek ile Kapak gibi kapatalim.Kurumamasi icin Strec Filmle kapatip buzdolabinda bir gece bekletelim.
Bekliyen Pastanin üstündeki streci cikarip servis tabagina ters ceviriyoruz ve Pasta Jölesini sürüp, donduktan
sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder