27 Eki 2012

KREM KARAMEL



MALZEMELER

1 Litre su bardagi süt (1 Su Bardagi Bardagi Süt  Karisimi icin ayrilmasi gerekiyor)
yarim su bardagi seker ( + 5 yemek kasigi seker karamel icin)
4 yumurta
1 Paket Vanilya Sekeri
2 yemek kasigi un


HAZIRLANISI

Bir kavanozda 4 yumurta yarim su bardagi seker, , un , vanilya ve 1 su bardagi süt blanderdan gecirelim
ayni anda ocaga diger Sütü, Yarim Bardak Sekeri koyalim ve  kaynamaya baslayinca yaptigimiz karisim bu süte ilave edelim ve cirpalim (dibi tutmasin) Muhallebi kivamina gelince ocakdan alalim ve 
Karamel icin Teflon tavaya 5 yemek kasigi seker koyalim , sulanmaya baslayinca cok kararmadan Pismis olan kremadan 3 yemekkasigi bu karemele eklenir ve karistirilir.
Servis kablarina önce muhallebi üzeri ise karamel ile Süslenir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder