27 Eki 2012

KOLAY TIRAMISU



KEK ICIN GEREKEN MALZEMELER:

3 Yumurta
1 Su Bardagi Toz Seker
1 Su Bardagi Süt
yarim Su Bardagi Siviyag
2 Su Bardagi Un
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya Sekeri (Vanille Zucker)
2 tepeleme Yemek Kasigi Kakao


HAZIRLANISI:

Yumurtalari tozsekerle birlikte kabarip krema olana kadar cirpalim.
Yumurtalar Cirpilirken bir kaba Un,Vanilya Sekerini Kabartmatozunu Eleyelim.
Simdi Süt ve Siviyagini karisima dökelim ve yavas yavas Eledigimiz Un Karisimi ilave edelim…

Hazir olan keki Pasta Kalibina alalim ve 170 derece Firinda Pisirelim.

PASTA KREMASI ICIN GEREKENLER:

1 Yumurta
1 Su Bardagina Yakin Toz Seker 
(ben Yarim Su Bardagi Kulandim cok Sekerli sevmedigim icin) 
PISERKEN DENEMENIZI TAVSIYE EDIYORUM…
3 Tepeleme Yemek Kasigi Un
3 Büyük Su Bardagi Süt
1 Paket Vanilya Sekeri (Vanille Zucker)
2-3 Yemek Kasigi Kati Yogurt

HAZIRLANISI:

Kekimiz Firindayken Kremamizi hazirliyalim, Yumurta,Seker ve Unu Bir Ortay Boy tencereye alalim.
1 Bardak Süt Ilave edip cirpalim. Kalan Sütü ilave edip orta ateste kaynayana kadar karistirarak Pisirelim Muhallebeyi… Dibini tutmasin dikkat!!! Vanilyayi Ekleyelim ve kenara alp sogumasini bekliyelim…

KEKIN KESILISI:

Hafif ilik hale gelen keki yanlardan ve alt kisimdan spatula veya bicakla yardimi ederek cikartalim ve sogumasi icin bekletelim.
Tercihen büyük tirtili bir bicakla bir elimizle üst kisimdan destek alarak keki keselim ve iki kat elde edelim.

PASTANIN BIRLESTIRILMESI:

Kremanin icine 2-3 Yemek Kasigi Kati Yogurt Koyalim ve iyice bir olana kadar cirpalim.
Büyük Bir Su Bardagina 2 Ser Yemek Kasigi Kahve ve TozSeker Koyalim, Malzemelere yari yariya sicak su ve sütle tamamlayip karistiralim.

Servis yapacagimiz Pasta Tabagina bir kek parcasini koyalim ve hazirladigimiz Yarim Sosu ile islatin Kremasininda yarisini kullanarak esit sekilde yayin.
Üstüne Kakao Serpin ve Buzdolabinda dinlendirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder