10 Oca 2013

ICLI KÖFTE





MALZEMELER

HAMURU ICIN GEREKENLER:

500 gr. Yagsiz kiyma
500 gr. Köftlik Bulgur
1 adet Yumurta
1 Kabartma Tozu
tuz


IC MALZEMESI ICIN GEREKENLER:

500 gr. Kiyma
6 adet Büyük Boy Sogan
250 gr. Margarin (Rama)
tuz,karabiber,kirmizi Toz Biber, Taze Maydanoz (ince Kiyilmis)


HAZIRLANISI

Soganlari küp seklinde keselim, Tavaya Sogan ve Margarini alalim ve pembelesinceye kadar kavuralim. Kiymayi ilave edelim kavurmaya devam edelim.
Daha sonra baharatlari ekliyelim, Siviligini cekinceye kadar kavuralim. Son olarakta Maydanozu ekliyelim ve bir Borcama alip sogumasini sagliyalim.

Hamuru icin ise: Kiyma, Bulgur, Yumurta, Kabartmatozu ve Tuzu bir Yogurma Legenine alalim, iyice yoguralim, Makinede 10 dakika.

"Az yogurursak, icli köfteler haslaninca dagilir"

-Hamurun oldugunu anlamak icin: Ele Yapismiyacak sekilde Yumurtadan bira büyük sekil SIKILIR, yapismiyorsa, Hazir demektir!

Iyice yogurdugumuz Hamuran Yumurta büyüklügünde parcalar alalim ve yuvarliyalim. Isaret parmagimiz ile hamurun dibine kadar ilerletip hauru Cevirerek icli köftelerimizi acalim.
Icine Tatli Kasigi ile Harci koyalim ve yuvarliyarak kapatalim. (Acma ve Kapama isleminde, Elimizi islatalim)
Hazirladigimi icli köfteleri tepsiye tek sira halinde düzelim. Bir Tencerede 2 Litre Tuzlu SU Kaynatalim, Kaynayan Suya icli köftelerimizi atip hasliyalim.
"Pistigini anlamak icin icli köfteler Suyun Yüzüne acikmasi gerekiyor"


Afiyet Olsun...

NOT: Benim gibi Buzluga koymak istiyorsaniz, yapmaniz gereken sey, Icli Köfteleri Tepsiye dizip dondurmaya birakin. Ertesi güne kadar birakip Buzluk Torbalarina alirsaniz daha iyi olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder