MALZEMELER
130 gr. Margarin (Yarim Su Bardagindan 1 Parmak fazla), (Oda Sicakliginda)
260 gr. Un (2,5 Su Bardagi Un)
2 Tatli Kasigi Kabartmatozu
1 adet Yumurta
60 gr. Seker (yarim Su Bardagi Seker)
1 Vanilya Sekeri (Vanillezucker)
2 Yemek Kasigi Kakao
2 Yemek Kasigi Süt
ÜZERI ICIN GEREKENLER
Pudra Sekeri
HAZIRLANISI
Tüm Malzemeleri bir kaba alalim, iyice yoguralim. Daha sonra Kek Harcimizi iki esit parcaya bölelim ve bir parcasini Kakao ve Süt ile tekrar yoguralim.
Simdi Bir Kakao ve bir sade kurabiye harcimiz var.
Tezgaha un serpelim ve kakao Kurabiye Harcimizi merdane yardimi ile acalim üstüne sonra sade kurabiye harcini alalim ve acalim. Rulo seklinde saralim, strec folyo ile saralim 1-2 Saat buzdolabinda bekletelim. Dinlenen Kurabiye Hamurumuzu 1 cm kalinliginda keselim yaglanmis tepsimize aralik birakarak dizelim.
Daha önce isitilmis 200 derece firinda 10-15 dakika pisirelim.
Soguyan Kurabiyelere arzu ederseniz pudra sekeri serpebilirsiniz
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder