10 Oca 2013

KATMER POACA (CROISSANT)



MALZEMELER

1 su bardağı süt
yarim su bardağı su
yarim su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı seker
1 tatli kasigi tuz
2 yumurta birinin sarısı üzerine 
1 yas maya
bir fiske sirke
aldığı kadar un


aralarına sürmek için yaklasik 1 paket yani 250 gr. Tereyag (Eritilmicek), Odasicakliginda


IC MALZEMESI

patates haşlanıyor yağla soğanı kavurup haşlanmış rendelenmiş patatese katılıyor birada karabiber.


HAZIRLANISI

malzemelerle hamur mayalanır,40 dakika mayalanması beklenir.sonra sekizer küçük mandalina büyüklüğünde bezeler alınır,elle tabak büyüklüğünde acılır ve aralarına tereyağ sürülür,en üste sürülmez,sekiz bezeyi bitirdikten sonra dolapta 10 dk dinlendirilip merdaneyle acılır.ve 12 parcaya kesilir iç malzemesi konur ve sigara böreği gibi sarılır,yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.

Afiyet Olsun...

TARiF HÜLYANIN MUTFAGINDAN ALINTIDIR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder