10 Oca 2013

BADEMLI KEK




MALZEMELER

2 adet Yumurta
1 su bardagi toz Seker
1 paket Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi Toz badem (gemahlene Mandeln)
2,5 Su Bardagi Un
1 paket kabartma tozu (Backpulver)
2 Yemek Kasigi Kakao
3-4 Yemek Kasigi Süt
1 paket üzeri icin file badem (gehobelte Mandeln) 200 gr. 

HAZIRLANISI

Her Kekte oldugu gibi bu kekte´de Malzemeleri sirasina göre cirpalim.
Yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba harcın 4'te 3'ü boşaltalim.
Geri kalan harca kakao eklenip 3-4 Yemek Kasigi sütle karıştırılır ve kek kalıbının üstüne yayılır.
En üstüne de harcı kaplayacak şekilde bolca file badem serpilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında özellikle ilk yarım saat fırın kapağı açılmadan pişirilir.
Sonrasında kürdan testi yapılıp gerekirse pişirme süresi uzatılır.
(Ben Yaklasik 45 dakika pisirdim)

Afiyet olsun.

Tarif: Incisunun Mutfagindan Alintidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder