10 Oca 2013

ADANA KEBABI



MALZEMELER

3 kg Yagli Kuzu Kiyma (Kasapa bir Kere Cektirin kiymanizi)
100 gr. Kuyruk Yagi
3 Büyük Boy Sogan
2 Yemek Kasigi Salca
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
pul biber, kirmizi Toz Biber, tuz
Yarim Demet maydanoz 















HAZIRLANISI

Tüm malzemeleri kıymanın içine koyup, çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralim. Daha sonra yoğurduğumuz bu karışımı 1 gün buzdolabında bekletelim.

Izgara yaparkende elimizi ıslatıp saç kebab şişlerine saplıyalim, elimizle boğum boğum şişe yayalim.

Mangalda ise kebabı sık sık çevirelim, aksi takdirde bir tarafının pişmesini bekleyip diğer tarafın
Pişmesi için cevirirsek ,kebap şişten dökülür.Onun için Adana kebab pişerken sık sık cevirelim.
Kebabımız piştikten sonra yanına garnütür olarak ızgarada pişmiş domates, biber, maydanoz ve bulgur pilavı ile servis edebiliriz,
Biz Sogan Salatasi ile süsledik!

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder