3 Ağu 2012

FINDIKLI TARCINLI RULO CÖREKLERi





MALZEMELER

HAMUR ICIN MALZEMELER


1 Su Bardagi Ilik Süt
½ Su Bardagi Ilik Sivi Krema
½ Yas Maya
150 gr Tereyag (erimis)
1 Yumurta
½ Su Bardagi Seker
1 Yemek Kasigi Tuz
2 Paket Vanilia
4,5 Su Bardagi Un

 IC HARCI ICIN MALZEMELER

2,5 Su Bardagi Ince Cekilmis Findik
3 Paket Vanilia
1 Yemek Kasigi Tarcin (silme)
1 Su Bardagi Seker
1,5 Su Bardagi Süt
1 Yemek Kasigi Limon Kabu Rendesi
2 Yumurtanin Beyazi (Sarisi üzerine)


ÜZERI ICIN

2 Yumurta Sarisi
1 Yemek Kasigi Süt
1 Yemek Kasigi Pudra Seker
GLASUR ICIN

1 paket Pudra Sekeri 250 gr.
3 tatli Kasigi Tarcin
½ Cay Bardagi Sicak Süt


HAZIRLANISI

Hamur icin gereken tüm malazemeleri
Karistirip baya yumusak bir hamur elde edip 1 saat mayalandir.
Bir tencereye ic harci icin findig ve yumurtanin beyazi haric tüm malzemeleri alip kaynat. Süt kaynamaya baslayinca Attesten alip cekilmis findiklar karistirip sogutmaya birak.

Simdi yumurtanin beyazini bir fiske tuz ile bir kapta mixerle cirpip kar haline getir kar haline getirdigin yumurtanin beyazini bir tahta kasik yardimi ile yavasca tamamen sogutugunuz ic harcin icine karistir. Hamuru 3-4 esit bezelere ayirin ve sira ile bezleri ulanmis tezgaha alip merdaneyle acin. 1 cm kalinlikta olcak hamur.

Actiginiz hamurun üzerine esit sekilde sür.
Hamuru rulo seklinde Sarin ve keskin bir bicakla 2 cm kalinikla rulolar kes. Kesdigin rulolari firin tepsiye yerlestirip yumurtanin sarisi, süt, pudra sekeri karistirip rulolarin her tarafina esit sekilde sür. Daha önce isitiginiz firinda 170 derecede renk alana Kadar pisir.

Firindan Cikan Rulo Cörekleri nemli bir bez örtüp sogut. Glasur icin Pudra seker, tarcin, ve sicak sütü karistirip bir firca ile rulo cöreklere esit sekilde sürüp donmasini bekle. Rulo cörekleri temiz bir torbanin icinde saklamanizi tavsiye ediyorum yumusak kalmasi icin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder