2 Ağu 2012

MiNi DiCKMANNS - TORTE



MALZEMELER

4 Yumurta Sarisi

150 gr. Seker
1 adet Vanilya Sekeri
100 ml Ilik Su
150 ml Siviyag
300 gr. Un
4 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
4 Yumurta Aki
1 Yemek Kasigi Kako


KREMASI ICIN GEREKEN

400 ml Sivi Krema (Schlagsahne)
2 paket Sivi Krema Serlestiricisi (Sahnensteif)
bir kac Tane Dickmanns


ÜSTÜNE SÜRMEK ICIN

1 Yemek Kasigi Kayisi Receli
yaklaSIK 1 Yemek Kasigi Su
 
 
 


 
HAZIRLANISI

Kek icin Yumurtasarisi, Seker, Vanilyasekeri mixer ile cirp ve daha sonra Su, Siviyag ilave et.

Un ve Kabartma Tozunu bir kaba al ve karisima Ele.

Bir Kasede Yumurta Akini iyice Karbeyaz olana kadar cirp ve Kek Karisimina yavasca ilave et ve kasikla yavasca beyazligi gidene kadar karistir.

Kekin yarisini 28 cmlik kaliba al diger yarisini ise Kako ile karistir.
Kako karisimini Krema torbasina al ve Pasta kalibinidaki karisima ara birakarak dalga seklinde kekin icine SIK.

180 derecede pisene dek pisir

Firindan cikip ve soguyan keki ortasindan kes (Böl).
Pastanin Üstünü ise Minidikcmanslari istedigin sekilde diz ve bicakla yer yap oy keki. Bicakla yer yapip oymus oldugun kek artiklarinida bir kucuk kaba al resimde görmüs oldugun gibi Mini Dickmannslarin etrafina serpersin.

Kremayida herzamanki gibi Sivi Krema sertlestirici ile karistir ve keke sür ve hazirlamis oldugun oymus oldugun Kek ile kapa.

Son olarakda 1 yemek kasigi Kayisi Receli ve 1 Yemek Kasigi Suyu bir tavada haviv kaynat ve kekin üzerine sür.
Biraz Buzdolabinda beklet dinlensin...


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder